Foto: Pexels

Ēdieni, kas gatavoti augstā temperatūrā 0

Ēdieni, kas gatavoti augstā temperatūrā Ne tikai tas, ko ēdam, bet arī tas, kā mēs to gatavojam, ietekmē mūsu veselību. Ēdiena apstrāde augstā temperatūrā, cepšana eļļā vai grilēšana, izraisa bīstamu savienojumu veidošanos. Šie savienojumi veicina oksidatīvo stresu un iekaisumu smadzeņu audos.

Neirologs uzsver, ka šie bojājumi laika gaitā uzkrājas un var izraisīt izmaiņas smadzenēs, kas ļoti līdzinās Alcheimera slimībai. Lai gan nav nepieciešams pilnībā atteikties no ceptiem ēdieniem, to lietošanu vajadzētu samazināt, īpaši ikdienā. Vārīšana, sautēšana un cepšana zemākā temperatūrā ir daudz draudzīgāki veidi smadzeņu veselībai.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.