Uztura speciāliste: Gaļa uz šķīvja nav galvenais, tā ir tikai kā piedeva 33

Šobrīd aktuāls ir jautājums par videi draudzīgu uzturu. “Nenoliedzami sarkanā gaļa un piena produkti ir tie, kas planētai rada vislielāko noslodzi,” viesojoties TV24 kulinārijas raidījumā “La Dolce Vita. Ēd vesels!”, stāsta uztura speciāliste, uzņēmuma “Ēdiens Kā Zāles” pārstāve Zane Timpare.

Reklāma
Reklāma
“Pēc mirkļa tos pašus kartupelīšus viņš pārlika traukā klientiem,” apmeklētājs kļuvis par aculiecinieku visai nepatīkamai situācijai “Lido” restorānā
“Uz sēdvietām pasažieri bija salikuši somas…” Autobusa vadītāja reisā Valmiera-Rīga sniedz cilvēcības paraugstundu
Hokings paredzējis, kāds būs cilvēces un Visuma gals. Tas būs agrāk, nekā lēsts iepriekš
Lasīt citas ziņas

Tomēr galvenais izaicinājums ir sabalansēt videi draudzīgo ēdienkarti ar veselību.

“Pilnīgi atteikties no gaļas varbūt bērniem – tur ir jāskatās. Jo tomēr mūsu smadzenes sastāv no aminoskābēm, mums tik vajadzīgais holīns ir dzīvnieku valsts produktos, tā kā tur jābūt uzmanīgam,” viņa norāda.

CITI ŠOBRĪD LASA

Taču pats galvenais, ko ikvienam ikdienā derētu ieviest – gaļa nav pats galvenais. “Mēs to servēšanu nesākam – te mums ir gaļa un tad viss pārējais.”

Uztura speciāliste uzsver, ka mums ir ļoti bagātīgs ēdienu klāsts un gaļa ir tikai kā piedeva. Tāpat pietiek, ja to ēdam divas reizes nedēļā – līdz 500 g vai pat 300 g, kas nenodarīs būtisku kaitējumu ne pašam, ne videi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.