Mobilā versija
Brīdinājums -2.5°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
30. decembris, 2014
Drukāt

Labākie un sliktākie rieksti veselībai (2)

1. Kas par daudz, tas par skādi

1no9
Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock
Foto – Shutterstock

Rieksti, kas ir arī viens no Ziemassvētkiem raksturīgākajiem našķiem, noteikti ir viens no dabas piemēriem, tam, ka laba daudz nevajag. Šajā mazajā un cietajā nieciņā slēpjas neticami daudz veselīgu vielu – sirds veselībai noderīgie, “labie” tauki, proteīni, vitamīni un minerālvielas. Protams, šīs labās lietas var arī pārēsties un nodarīt veselībai vairāk ļauna, nekā laba.

Tā, piemēram, sauja riekstu būs pilnīgi pietiekams daudzums, lai remdētu apetīti līdz pat pusdienām, bet vēl dažas saujas, un apetīte ne vien būs sabojāta, bet variet pat iedzīvoties vēdersāpēs. Tāpat kaitēt var arī sālīti vai cukuroti rieksti, tomēr ne vienmēr. Veselības žurnāls “Health” apkopojis riekstu labās un sliktās īpašības un ieteikumus, kādām kaitēm vai orgāniem konkrēti rieksti ir visnoderīgākie.

  1. Kas par daudz, tas par skādi
  2. Labākie rieksti diētai
  3. Sliktākie rieksti diētai
  4. Rieksti sirds veselībai
  5. Labākie rieksti smadzenēm
  6. Labākie rieksti vīriešu veselībai
  7. Labākie rieksti imunitātei un profilaksei
  8. Labākie našķi ar riekstiem
  9. Neveselīgie našķi ar riekstiem

Pievienot komentāru

Komentāri (2)

  1. Manuprāt viskaitīgākie ir lobītie, gadiem(?) stāvējušie un oksidējušies rieksti.
    Vēl interesanta lieta, ka sausie augļi ir no retajām pārtikām, ko ES ļauts apstrādāt ar radiāciju.
    Rudeņos tirgos var dabūt absolūti svaigus Polijas riekstus.
    Valrieksti čaulās veikalos ir tikai ap Ziemassvētkiem.

  2. Un kā ir ar mūsu pašu lazdu riekstiem???

Draugiem Facebook Twitter Google+