Popkorns 0
Šis kinoteātru klasiskais našķis satur pārsteidzoši daudz šķiedrvielu. Trīs tasēs popkorna ir aptuveni 5,8 grami šķiedrvielu, kas ir gandrīz ceturtā daļa no ieteicamās dienas devas saskaņā ar USDA datiem (25 g sievietēm, 38 g vīriešiem). Lai pievienotu olbaltumvielas (un siera garšu), portāls iesaka pārkaisīt popkornu ar uztura raugu vai sajaukt popkornu ar 1/2 tasi zemesriekstu, kas satur aptuveni 6 g šķiedrvielu, tādējādi ar vienu uzkodu nodrošinot gandrīz pusi no dienas šķiedrvielu devas!
Popkorns ir pilngraudu produkts, kas satur gan nešķīstošās, gan šķīstošās šķiedrvielas. Nešķīstošās šķiedrvielas veicina zarnu kustību un palīdz novērst aizcietējumus, savukārt šķīstošās šķiedrvielas, piemēram, beta-glikāni, baro labās zarnu baktērijas, veicinot mikrobioma veselību.
Turklāt popkorns satur antioksidantus, piemēram, polifenolus, kas var samazināt iekaisumu organismā. Pētījumi liecina, ka popkorna polifenolu saturs ir salīdzināms ar dažiem augļiem un dārzeņiem, padarot to par veselīgu uzkodu, ja tas nav pārāk bagātināts ar sviestu vai cukuru.




