Foto: Freepik.com

Ogas 0

Ogas ir enerģijas pilnas pateicoties dabīgajiem cukuriem un antioksidantiem, kas samazina oksidatīvo stresu un atbalsta šūnu funkcijas. Tajās ir arī vitamīni un minerāli, piemēram, C vitamīns, dzelzs un kālijs, kas veicina metabolismu un palīdz uzturēt enerģiju. Ogas var papildināt jogurtu, salātus vai ēst svaigas kā uzkodu.

Āboli

Āboli nesatur kofeīnu, bet satur kompleksos ogļhidrātus un šķiedrvielas, kas nodrošina stabilu enerģijas pieplūdumu bez nervozitātes vai straujām cukura svārstībām. Tie satur C vitamīnu, kas stiprina imūnsistēmu. Ābolus var ēst svaigus, pievienot smūtijiem vai kombinēt ar riekstu sviestu kā sātīgu uzkodu.

Asās mērces

Asa mērce, piemēram, čili mērce, satur kapsaicīnu, kas paaugstina sirdsdarbības ātrumu un var radīt nelielu modrības pieplūdumu. To var pievienot salātu mērcēm, ēdieniem ar olām vai marinādēm, lai iegūtu pikantu un enerģisku efektu.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.