Liekais svars, kas rada diskomfortu, liecina, ka izjaukts enerģētiskais līdzsvars un orgāni, kuri atbildīgi par enerģijas izmantošanu un tās rezervju atjaunošanu, nedarbojas normāli. 0

“Tauki ir enerģijas rezerve, kas paredzēta pēkšņām slodzēm, kas nav atbilstošas uzņemtās pārtikas enerģētiskajai vērtībai. Taču šīm rezervēm jābūt atjaunojamām. Arī pārtikas produkti taču nevar stāvēt ledusskapī nedēļām ilgi, jo nebūs vairs ēdami. Ja šīs rezerves netiek izmantotas glikozes veidošanai un enerģijas patēriņa segšanai, noteikti jāmeklē vaininieks,” norāda profesors. Lielākoties vaina meklējama pārtikas pārveidošanas un izmantošanas procesā, ko nodrošina aizkuņģa dziedzeris un tievā zarna. Šo orgānu darbību uzrauga žults, aktivējot fermentus, kas veicina uzturvielu uzsūkšanās procesu. Ja žults izdale ir traucēta, piemēram, slimojot ar žultspūšļa iekaisumu vai ja ir žultsakmeņu slimība, organismā uzkrājas neizmantotas pārtikas rezerves, un veidojas liekais svars.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Lasīt citas ziņas

Ar adatu terapiju iespējams aktivizēt žults atteci, kā arī noteiktus gremošanas sistēmas posmus, iedarbojoties uz akupunktūras punktiem, kas izvietoti uz 12 meridiāniem un saistīti ar sešām iekšējo orgānu sistēmām. Uz galvenajiem meridiāniem atrodas 361 akupunktūras punkts (pavisam to esot ap 1000).

Paralēli akupunktūras punktu pamata jeb makrosistēmai pastāv apmēram desmit mikrosistēmas, no kurām svara mazināšanai visnozīmīgākā atrodas uz auss gliemežnīcas. Šo punktu stimulēšanai izmanto tērauda akupunktūras adatas, kas mēdz būt dažāda lieluma un garuma. Piemēram, makrosistēmas punktu stimulācijai izmanto garākas, bet uz ausīm izvietoto – pavisam sīkas, tievas adatiņas. Lai procedūra būtu iedarbīgāka, abas metodes parasti kombinē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Atkarībā no liekā svara cēloņa akupunktūras punktu kombinācija katram cilvēkam ir atšķirīga. Punkts, kuru stimulējot, mazinās ēstgriba, ir tikai viens no daudzajiem kombinācijas elementiem. Izveidot katram svara zaudētājam vispiemērotāko punktu karti palīdz arī iepriekš veiktās analīzes un izmeklējumi.

“Akupunktūras ārsts ir līdzīgs simfoniskā orķestra diriģentam, kurš zina, kā likt skanēt tam vai citam iekšējam orgānam,” tēlaini izsakās profesors.

DER ZINĀT

• Vienā ārstēšanas kursā parasti ir 7–10 procedūras. Tos var veikt ne biežāk kā divas reizes gadā, svaru mazinot pakāpeniski, – par dažiem kilogramiem viena kursa laikā.
• Vielmaiņas regulācijai ar adatu terapiju piemērotākais laiks ir rudens un ziema, kad visu orgānu darbība nav tik aktīva – arī liekais svars taču visbiežāk rodas tieši šajā periodā.
• Akupunktūras izmantošanā nav vecuma ierobežojuma, taču no tā atkarīgs adatu skaits un to ievadīšanas dziļums, kas palielinās proporcionāli gadu skaitam. Bērniem no 7 gadu vecuma, ņemot vērā iekšējo orgānu augsto aktivitātes līmeni, nepieciešams pavisam neliels skaits adatu, arī to ievadīšanas dziļums ir neliels. Jo vairāk gadu, jo vairāk adatu un punktu papildu stimulācijas metožu.

Akupunktūras palīgmetodes

• Ausu akupunktūra balstās uz pieņēmuma, ka auss ir visa ķermeņa un tā iekšējo orgānu kopija. Uz auss gliemežnīcas izvietots vairāk nekā simt akupunktūras punktu.
• Punktu sildīšana, uz tiem uzliekot vērmeļu pūku vīstoklīti. Tā degšanas laikā izdalās ne tikai siltums, bet arī īpašas vielas un starojums, kas iedarbojas uz punktiem.
• Lāzerterapija – akupunktūras punkti tiek apstaroti ar vāju lāzera staru.
• Ilgstoša adatu terapija – beidzot klasisko akupunktūras kursu, uz punktiem ar plāksteri tiek uzlīmētas metāla lodītes vai adatiņas, kuras kontaktā ar ādas virsmu un ķermeņa šķidrumiem veido mikrostrāvu, paildzinot šā punkta stimulāciju.

Reklāma
Reklāma

Ja jums akupunktūra ir palīdzējusi mazināt svaru, dalieties pieredzē. Rakstiet portāla Veselam.lv redaktorei: [email protected]

Raksts publicēts žurnāla “36,6°C” tematiskajā izdevumā “Slaiduma Ceļvedis”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.