Foto. pexels.com

Iemācītās preferences 10

Psiholoģiskais iemesls. Laika gaitā mēs iemācāmies baudīt noteiktas garšas un tekstūras. Smadzeņu plastiskums nozīmē, ka tās var adaptēties un rast baudu pārtikā, ko esam iemācījušies novērtēt caur pieredzi vai kultūras ietekmi.

Šis daudzpusīgais bioloģisko un psiholoģisko faktoru mijiedarbība nozīmē, ka, baudot labu ēdienu, smadzenes reaģē ne tikai uz tūlītējo maņu pieredzi, bet arī uz sarežģītu atmiņu, kultūras, veselības un sociālo norāžu kopumu. Tas ir iemesls, kāpēc smadzenes tik ļoti mīl labu ēdienu.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.