Foto. pexels.com/Ella Olssen

Ķirštomātiņi 8

Pica, makaroni, salāti — svaigi ķirštomātiņi iekļūst tik daudzās iecienītākajās ēdienreizēs. Ja nav pie rokas ķirštomātiņi, varat parastos tomātus sagriezt mazakos kubiņos.

Viens garšīgs veids, ko darīt ar pārpalikušiem ķirštomātiņiem – apcept tos! Cepiet tos, uzpilinot olīveļļu un apkaisot ar sāli un pipariem apmēram 40 minūtes, ik pa laikam apmaisot.

Aprēķini atšķiras atkarībā no tā, cik ilgi cepti tomāti var tikt uzglabāti ledusskapī (daži saka, ka līdz 2 nedēļām). Izmantojiet savas sajūtas, lai novērtētu, vai tie joprojām ir piemēroti lietošanai.

Ķirštomātiņi satur antioksidantu likopēnu, kas ir slavens ar savu lomu sirds slimību un vēža riska mazināšanā. Turklāt tie ir nozīmīgs folātu, kālija un C un K vitamīna avots.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.