Foto. pexels.com/Ella Olssen

Āboli 8

Āboli jau sen ir bijuši pusdienu kastītes galvenais ēdiens, taču pusdienas nav vienīgā maltīte, kurai tie der. Apsveriet kubiņos sagrieztu ābolu kā auzu pārslu piedevu; apcepiet ābolus, lai papildinātu cūkgaļas karbonādes garšu, vai pagatavojiet ātros augļu salātus brokastīm un vakariņās.

C vitamīns, kālijs, šķiedrvielas un antioksidanti, piemēram, kvercetīns, katehīns un hlorogēnskābe, nozīmē, ka āboli ir labvēlīgs vispārējai veselībai. Pētījumi ir saistījuši to ēšanu ar samazinātu sirds un asinsvadu slimību risku, 2. tipa diabētu un kopējo mirstību.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.