Foto: Pexels.com

Kafija un zarnu mikrobiota 8

Kā skaidroja zinātnieki, viņi izvēlējās kafiju, jo tā ir plaši patērēts dzēriens, un tiek uzskatīts, ka tā dod arī ieguvumus veselībai. Tiek uzskatīts, ka kafijas dzeršana cita starpā var samazināt noteiktu vēža, 2. tipa diabēta vai sirds slimību risku. Turklāt ar kafiju ir tā, ka cilvēki to patērē noteiktā veidā – parasti vai nu dzer regulāri, pat vairākas reizes dienā, vai nedzer vispār.

Kafijai piemīt veselīgas īpašības, iespējams, tās sarežģītā ķīmiskā sastāva dēļ. Grauzdētās pupiņas satur simtiem savienojumu – neatkarīgi no tā, vai kafija satur kofeīnu vai nē. Tajos ietilpst polifenoli, kas ir atbildīgi par zarnu mikrobiota barošanu. Tie var arī pazemināt asinsspiedienu un cukura līmeni asinīs.

Iepriekš minētā zinātnieku grupa iepriekš veica pētījumus, kas parādīja, ka starp 150 dažādiem produktiem kafijai ir visspēcīgākā saikne ar zarnu mikrobiomu.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.