Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto.
Foto: Pexels.com

Kā pareizi rūpēties par zobiem? 3

“Pienācīga zobu kopšana, kā arī regulāra zobārsta un higiēnista apmeklēšana ir būtiska, lai izvairītos no mutes veselības problēmām. Neregulāra un tehniski nepareiza zobu tīrīšana, piemēram, veicot tikai horizontālu zobu paberzēšanu, pilnvērtīgi nenotīra zobu aplikumu. Turklāt saslimšana mutes dobumā var rasties šķietami nemanāmi, bez sāpēm, nedaudz asiņojošām smaganām, līdz saslimšana veidojas akūta, un pacients izjūt ievērojamu diskomfortu. Tad problēma jau ir “ielaista”, un būs nepieciešama nopietna ārstēšana,” atgādina zobu higiēniste.

Reklāma
Reklāma
Gatavo Krieviju konfliktam ar NATO: atklāj, kāpēc Putins atlaida Šoigu un viņa vietā amatā iecēla Kremļa ekonomistu
TV24
“Situācija mainās pa stundām!” Saņemti divi pilnīgi pretēji ziņojumi no frontes. Kurš melo?
VIDEO. Latviešu puisis Zigmunds kopā ar māti nolēmuši pārcelties uz Baltkrieviju un iegādāties tur īpašumu: “Meklēs labāku dzīvi” 314
Lasīt citas ziņas

“Zobu veselību tāpat var negatīvi ietekmēt arī ikdienas uzturs, jo īpaši saldinātie dzērieni un produkti, kas satur ievērojamu daudzumu cukura, kaitīgie ieradumi un citas saslimšanas, kā, piemēram, kuņģa un zarnu trakta slimības un diabēts. Savukārt ilgstošs smaganu iekaisums un baktēriju klātbūtne var mazināt organisma vispārējo veselību. Šī iemesla dēļ mutes dobuma slimību profilakse un veselīgi ikdienas ieradumi ir labākais veids, kā rūpēties par organismu kopumā, kā arī aiztaupīt raizes un izdevumus ilgtermiņā,” papildina “Apotheka” sertificētā farmaceite Fleišmane.

Farmaceite atgādina arī par veselīga uztura nozīmi mutes dobuma veselībai, jo, piemēram, C un K vitamīna trūkums var sekmēt smaganu asiņošanu, bet novājināta imunitāte un B vitamīna nepietiekamība – izraisīt mutes dobuma iekaisumu ar gļotādas bojājumu, mutes kandidozi un pārmērīgu siekalu izdalīšanos, kā arī garšas sajūtas maiņu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.