Foto. pexels.com/Eva Bronzini

Kā tad ir pareizi ēst hurmas – ar vai bez mizas? Uztura speciālistiem ir kategoriska atbilde 30

Hurma kopā ar citrusaugļiem ir galvenais “ziemas” auglis daudzviet Zemes ziemeļu puslodē, kur gadu gaitā šie augļi jau kļuvuši par klasiku šajā sezonā ap Ziemassvētku laiku. Vienlaikus no sezonas uz sezonu daudziem hurmas mīļotājiem rodas jautājums: vai pirms lietošanas šiem augļiem ir jānomizo miza?

Kokteilis
“Esam vienojušies.” Izskan baumas, ka eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas vīrs nonācis pansionātā
RAKSTA REDAKTORS
Poliklīnikas darbiniece rīkojās nelikumīgi: kā Ingūna nejauši noklausījās sarunu un atklāja tīšu pacientu muļķošanu
Publicēts Eiropas ietekmīgāko cilvēku tops: sarakstā pirmo reizi iekļauts arī ASV prezidents Tramps, netālu no viņa arī Krievijas diktators Putins 116
Lasīt citas ziņas

Uztura speciālisti sniedz nepārprotamu atbildi uz šo jautājumu, iesakot nekādā gadījumā neatbrīvoties no augļa mizas, jo tajā ir koncentrēts visvairāk vitamīnu un vērtīgo vielu.

Tiesa gan, tas attiecas tikai uz gataviem augļiem, un, ja hurma ir nedaudz “zaļgana”, tad to labāk nomizot, kas atbrīvos augļa viducīti to sīvās garšas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sagatavots pēc ārzemju preses materiāliem

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.