Labākās vīnogas siltumnīcai

3. Stabilāks cukura līmenis asinīs 0

Lai gan vīnogas satur dabisko cukuru (fruktozi), tās neizraisa straujas cukura līmeņa svārstības asinīs, pateicoties šķiedrvielām un antioksidantiem. Šķiedrvielas palēnina cukura uzsūkšanos, nodrošinot vienmērīgu enerģijas plūsmu. Tas palīdz izvairīties no pēkšņiem enerģijas kritumiem un uzlabo garastāvokli, novēršot “cukura kalniņus”, kas bieži saistīti ar saldumiem vai rafinētiem ogļhidrātiem. Zinātnisks pamatojums: 2020. gada pētījums žurnālā Nutrients parādīja, ka vīnogu patēriņš var uzlabot glikozes metabolismu, kas ir īpaši svarīgi cilvēkiem ar prediabētu vai insulīna rezistenci.

4. Mazāks iekaisums organismā

Vīnogas ir bagātas ar flavonoīdiem – spēcīgiem antioksidantiem, kas cīnās ar hronisku iekaisumu organismā. Flavonoīdi neitralizē brīvos radikāļus, kas izraisa šūnu bojājumus un iekaisumu. Pētījumi liecina, ka uzturs, kas bagāts ar flavonoīdiem, samazina hronisku slimību risku, tostarp sirds un asinsvadu slimības, vēzi, dermatītu un neirodeģeneratīvās slimības, piemēram, Alcheimera slimību. Sarkanās vīnogas satur īpaši daudz resveratrola – flavonoīda, kas pētījumos saistīts ar iekaisuma mazināšanu un šūnu aizsardzību pret oksidatīvo stresu.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.