
Vīns 0
Gan sarkanvīns, gan baltvīns ir skābi, un tāpēc abiem ir kaitīga ietekme uz zobiem. Sarkanvīns ir bīstamāks, jo tas apvieno divus faktorus – augstu skābuma līmeni un intensīvus pigmentus, kas rada tumšus traipus. Baltvīns, lai arī šķiet vieglāks, ir tikpat skābs un spēj ievērojami mīkstināt emalju. Regulāra vīna dzeršana padara zobus jutīgākus, un bojājumi kļūst redzami tikai pēc ilgāka laika. Eksperti iesaka pēc vīna dzeršanas izskalot ar ūdeni, lai mazinātu skābes iedarbību. Ļoti svarīgi ir atcerēties, ka nedrīkst tīrīt zobus uzreiz pēc vīna dzeršanas, jo šajā brīdī emalja ir mīksta un īpaši viegli bojājama. Labāk pagaidīt vismaz 30 minūtes.