
Asi ēdieni 0
Čili, pipari un citas asās garšvielas patiešām var uzlabot vielmaiņu un tauku dedzināšanas procesu, bet pirms sporta tās labāk atlikt malā. Asi ēdieni stimulē gremošanas sulu izdalīšanos un var radīt grēmas, vēdera krampjus, diskomfortu vai pat nelabumu tieši treniņa laikā.
Turklāt, sportojot ķermenis jau tā ir paaugstinātā stresa stāvoklī – kuņģa papildu kairinājums no asām garšvielām var tikai pastiprināt nepatīkamas sajūtas. Labāk izvēlēties vieglu, kuņģim draudzīgu maltīti un asu ēdienu baudīšanu pārcelt uz laiku, kad treniņš jau ir aizvadīts.
Produkti, kas satur daudz šķiedrvielu
Šķiedrvielas kopumā ir ārkārtīgi svarīgas veselībai – tās palīdz uzturēt zarnu darbību, pazemina holesterīna līmeni un nodrošina sāta sajūtu. Tomēr tieši pirms treniņa liels šķiedrvielu daudzums var kļūt par problēmu. Brokoļi, kāposti, pupas vai pilngraudu produkti uzbriest zarnās un stimulē gremošanas sistēmu, kas var izraisīt uzpūšanos, diskomfortu vai pat nepieciešamību pārtraukt treniņu pusceļā.
Ja gribi ēst šķiedrvielām bagātus produktus, dari to vismaz 3–4 stundas pirms fiziskām aktivitātēm, lai organismam būtu laiks tos pārstrādāt.