Foto -legionofpagans.com

Vai tas ir droši? Protams, nē! Nu, un kas? Ja jums ir 90 gadu un visu dzīvi esat smagi strādājuši, kas tad jums vēl ir “droši”? Jā, viņi (viņi un viņas) dzer turienes ūdeni. Jā, viņi stāda dārzeņus radioaktīvā zemē, un tādus arī ēd. Vēl viņi mīl vietējās mežacūkas, arī tās ēd. Viņi ir veci. Baidīties no radiācijas viņu vecumā? Smieklīgi. Viņi rūpējas viens par otru. Paši cērt malku. Paši dzen alkoholu. Viņi atceras vecos grūtos laikus un vienalga smejas. 7

Mēs dzīvojam sabiedrībā, kur pieņemts romantizēt jaunību. Mūsu kultūrā jaunība – tas ir sasniegums. Bet paskatieties uz tādu klasisko vecenīti kā uz fotogrāfiju un sapratīsiet, cik tas ir muļķīgi. Nav lielākas gudrības kā pārvarēšanas viedums. Nav lielākas spējas sevi pārvaldīt kā sievietei, kura iekopj dārziņu radioaktīvā zemē – un nekas, dzīvot sev tīkamu dzīvi.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo!
RAKSTA REDAKTORS
Ineses Supes cīņa turpinās: “Kad iznācu no ķirurga kabineta, es apraudājos, jo man gribējās iznākt kā uzvarētājai, bet tā pagaidām nesanāk”
Vai zināji, ka šie ieradumi veicina mūsos skumjas un nomāktu garastāvokli?
Lasīt citas ziņas

Tādēļ katru reizi, kad es kaut ko dzirdu par “iekšējo bērnu”, es vienkārši prasu – ko par to teiktu mana iekšējā viedā veča?

Uzdodiet sev šo jautājumu. Ieklausieties, ko viņa atbildēs. 
Vienu es apsolu. Diez vai viņa teiks: “Sāc uztraukties”.
Drīzāk viņa teiks: “Nepadodies!”

Tā kā turies, nepadodies!

Visas jūs esat nākamās viedās večas.

CITI ŠOBRĪD LASA


* Oriģinālā tiek izmantots vārds “crone”, kam ir plaša nozīme – tas tiek plaši izmantots mītos un pasakās, tā ir veca sieviete (bieži vien ar neciešamu raksturu), kurai parasti ir kādas pārdabiskas spējas. Citā skaidrojumā tas ir termins, kas apraksta sievietes dzīves vecumus un to nozīmi saistībā ar trim Dievietes aspektiem – Jaunava, Māte, Vecene. “Crone” simbolizē novecošanu, iznīcību, ziemu, nāvi, taču tajā pašā laikā arī – zināšanas, viedumu, spēku, spēju paredzēt.

Pēc Elizabetes Gilbertas materiāla

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.