Foto. pexels.com

2. Fermentēti pārtikas produkti – skābi kāposti 0

Skābēti kāposti un kimči ir bagāti ar probiotikām, kas veicina zarnu veselību. Sāls ir būtiska sastāvdaļa fermentācijas procesā, jo tā veicina labo baktēriju augšanu un pagarina produktu glabāšanas laiku.

Divas ēdamkarotes skābētu kāpostu satur aptuveni 180 mg nātrija, taču to intensīvās garšas dēļ parasti pietiek ar nelielu porciju. Šādus produktus parasti neēd lielos daudzumos, tāpēc nav jāuztraucas par nātrija saturu, pievienojot kāpostus sendvičam vai kimči sautējumam, skaidro Rizzo.

Fermentēto produktu ieguvumi atsver sāls klātbūtni. Citi veselīgi fermentēti produkti ietver kefīru, jogurtu, kombuču, miso un tempehu.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.