Foto. pexels.com

1. Rieksti, sēklas un riekstu sviests 0

Rieksti, sēklas un riekstu sviests nereti tiek sālīts ražošanas procesā, taču tas neliedz tiem būt veselīgiem. “Es parasti iesaku nesālītus riekstus, taču rieksti kopumā ir tik vērtīgi, ka tos droši var ēst arī sālītus,” izdevumam izteikusies uztura speciāliste Natālija Rizzo.

Piemēram, valrieksti var palielināt “labā” ZBL holesterīna līmeni un pozitīvi ietekmēt cukura līmeni asinīs. Sālīti rieksti un sēklas nodrošina elektrolītus, kas noder pēc intensīvas fiziskas slodzes vai pārgājieniem. Aptuveni 28 grami jauktu riekstu satur ap 87 mg nātrija.

Ja vēlaties mazāk nātrija, izvēlieties produktus ar marķējumu “mazāk sāls” vai gatavojiet riekstus mājās, aizstājot sāli ar garšvielām, piemēram, ķiplokiem vai zaļumiem.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.