Datorgrafiķe Dina Antuma-Jansone

Bīstamā mirdzaritmija 0


Viens no biežākajiem un komplikāciju ziņā bīstamākajiem sirds ritma traucējumu veidiem ir mirdzaritmija, kad sirds priekškambari ātri un haotiski vibrē, izraisot arī kambaru neritmisku saraušanos. Tās attīstību veicina koronārā sirds slimība, sirds muskuļa bojājumi un vārstuļu kaites, taču viens no galvenajiem cēloņiem ir augsts asinsspiediens, jo šajā gadījumā mainās kreisā kambara sieniņas un miokardā ieaug saistaudi.

Reklāma
Reklāma
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai
TV24
Ar ko Lukašenko uzjautrinājis Slaidiņu: “Tur veči stūma ezi ārā ar visām adatām!” 12
Ar vienu roku dod, ar otru ņem – G7 dienaskārtībā vairs nav Krievijas aktīvu konfiskācija. Ir tikai bailes?
Lasīt citas ziņas

Diezgan bieži rodas arī tā sauktās idiopātiskās mirdzaritmijas, kas attīstās bez atrodama iemesla. Diemžēl liela daļa cilvēku mirdzaritmiju nejūt, taču ir ļoti svarīgi to laikus diagnosticēt un ārstēt. Šī vaina ievērojami palielina risku saslimt ar insultu – kreisajā priekškambarī izveidojies trombs iekļūst asinsritē un nosprosto daļu smadzeņu.

Kritisks stāvoklis var attīstīties arī tad, ja receklis ar asins plūsmu nokļūst zarnu, nieru vai jebkura cita orgāna asinsvados. Gados vecākiem cilvēkiem ar asinsrites traucējumiem mirdzaritmija var izraisīt akūtu vai hronisku sirds mazspēju un plaušu tūsku.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.