Pirmkārt, pievērsiet uzmanību tam, vai zīmējumā redzami visi ģimenes locekļi. Ja viens no viņiem nav attēlots, iespējams, bērns pret šo ģimenes locekli ir vienaldzīgs. Ja bildē nav paša bērna, tātad viņš ģimenē jūtas lieks un nevajadzīgs. 0

Otrkārt, apskatiet attēloto cilvēku augumu garumu. Jo lielāks uzzīmētais cilvēciņš, jo bērnam svarīgāks un lielāka autoritāte. Ja bērns zīmē pats sevi mazu, mazītiņu – tas nozīmē, ka viņa pašvērtējums ir pazemināts, ja ļoti lielu – otrādi.

Reklāma
Reklāma
Krievi nāk virsū kā melna nakts.. Ukraiņi nosauc laiku, kad vairs nevarēs noturēt fronti – ne ieroču, ne spēka nav
Pirmās pazīmes jau ir: Bijušais NATO komandieris brīdina par Kremļa iespējamiem uzbrukuma plāniem saistībā ar NATO mācībām Baltijas jūrā 125
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
Lasīt citas ziņas

Svarīgi arī tas, kādu vietu bērns pats sev atvēlējis. Ja viņš uzzīmējis sevi blakus vecākiem — tātad jūtas vajadzīgs, ja atsevišķi – mazajam, iespējams, nepietiek uzmanības un siltuma ģimenē. Jo tuvāk viens otram uzzīmēti ģimenes locekļi, jo ciešāka ir viņu emocionālā saikne (pēc bērna domām).

Nozīme ir arī krāsu izvēlei: ar savām mīļākajām krāsām bērns zīmēs sev tuvākos cilvēkus. Košo krāsu pārsvars pār melno liecina par kopējo emocionālo fonu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja bērns zīmējumu nolēmis papildināt ar saulīti, tā ir ļoti laba zīme, jo saule bērnam ir siltuma, līdzsvara un miera simbols!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.