“Vējiem līdzi” zvaigznes dzīvību atņēma tuberkuloze 3

Slavenā britu aktrise Vivjena Lī (1913 – 1967), kuru skatītāji visā pasaulē pazīst kā Skārletu O’Hāru no romāna “Vējiem līdzi” ekranizācijas. Par šo lomu viņa ieguva savu pirmo “Oskaru”. Lī ir arī ir viena no pazīstamākajiem tuberkulozes upuriem.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Bez dūres bērna virzienā nevarēja iztikt?” Nila Ušakova publiskotā Māmiņu dienas fotogrāfija radījusi apjukumu 28
RAKSTA REDAKTORS
“Kad viņa piedzima, es uzreiz sapratu, ka kaut kas nav kārtībā” – 4 bērnu ģimeni no Jēkabpils neveiksmes vajā viena pēc otras 49
Veselam
Sliktākie ēdieni un dzērieni, kas nodara vislielāko kaitējumu zobiem – zobārsts norāda, ka pirmajā vietā nav saldumi
Lasīt citas ziņas

Ar šo slimību aktrise pirmo reizi saskārās 1945. gadā. Slimība ietekmēja arī viņas psihisko stāvokli, tāpēc viņu vienlaikus ārstēja gan no tuberkulozes, gan no depresijas. Taču pilnībā atgūties viņai tā arī neizdevās. Periodos, kad jutās labāk, Lī uzņēmās jaunas lomas gan kino, gan uz teātra skatuves. 1951. gadā viņa ieguva vēl vienu “Oskara” balvu par Blanšas lomu “Ilgu tramvajā”.

Pēdējā savas dzīves gadā viņa daudz uzstājās Brodvejā, taču pēc izrādēm bieži nonāca ārstu aprūpē. Atpakaļ uz Londonu viņa pārcēlās jau pavisam bezspēcīga. Tuberkuloze strauji progresēja un ātri pārņēma abas plaušas. Viņa nomira pēc kārtējās tuberkulozes izraisītās lēkmes. Aktrisei bija tikai 53 gadi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.