Foto – kitchenmag.ru

Modē ir zaļie kokteiļi, tajos mēdz blendēt arī savvaļas augus. Vai tas ir labs veids? 1

Labs, jo ātri var tikt pie skaistiem mākslīgajiem zobiem… Ja visu blendējam un maļam, pietiekami nekošļājam, atdalās par maz siekalu, turklāt tās nav kvalitatīvas, jo nekas nav jāšķeļ. Pat ja organisms uzņem vērtīgas vielas, var ciest mutes dobums – zobi, smaganas, mutes gļotādas.

Reklāma
Reklāma
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 68
VIDEO. Ovācijas un neviltota sajūsma! Dons iekļūst Eirovīzijas finālā 7
Lasīt citas ziņas

Katra valsts zīmē atšķirīgu uztura piramīdu, lepojas ar to. Taču visvienkāršākā uztura piramīda redzama spogulī, ja pasmaidām. No 32 zobu kopskaita astoņi ir priekšzobi, tie ir domāti graušanai, tātad var aprēķināt, cik daudz graužamas barības dienā jāuzņem. Četri acu zobi rāda, cik procentu uzturā jābūt gaļai un zivīm. Pārējie – dzerokļi – domāti kā dzirnakmeņi graudaugu sasmalcināšanai.

Bieži vien bažījas – ka tik pļavā vai mežā neapēdu kaut ko nezināmu…

CITI ŠOBRĪD LASA

Visu drīkst nogaršot, ja vien tas nav indīgs. Latvijā indīgo augu ir visai maz, tie jāpazīst pat katram pirmklasniekam.

Nereti jaunās māmiņas neļauj mazulim apēst pienenes ziedu, jo tas var būt netīrs, sak, putns lidoja pāri un uzkakāja. Senāk gan teica: ja bērns pagalmā nav apēdis pīļu sūdu, viņam nevar būt laba imunitāte… Domāju, no šāda netīruma organismā ir daudz mazāks ļaunums nekā no apēsta lielveikala salāta.

* Vairāk par savvaļas augu vērtīgumu, par konkrētu augu iedarbīgumu lasiet jūnija žurnālā “36,6 °C” vai tā elektroniskajā versijā. Rakstu papildina noderīgas receptes, ieteikumi, kā ar dabas spēku palīdzēt savai veselībai.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.