Foto. Scanpix/Andriy Popov

Svaigi spiestu sulu dzeršana 0

Svaigi spiestas sulas, piemēram, no citrusaugļiem, granātābola vai āboliem, bieži tiek uzskatītas par veselīgu dzērienu, taču tās satur augstu skābuma līmeni, kas ilgtermiņā var bojāt zobu emalju. Pastāvīga skābuma iedarbība mīkstina emalju, padarot zobus jutīgākus un palielinot kariesa risku.

Lai samazinātu kaitējumu, ieteicams dzert sulas reti, piemēram, tikai dažas reizes nedēļā, un izmantot salmiņu, lai samazinātu tiešu kontaktu ar zobiem. Pēc sulas dzeršanas vienmēr izskalojiet muti ar ūdeni, lai palīdzētu neitralizēt skābumu un saglabātu zobus veselus ilgtermiņā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.