Slepenie ieroči 0


Masāžas laikā rokām jābūt tīrām, siltām. To panāk, ja plaukstas sasilda karstā ūdenī vai abas paberzē. Plaukstas var būt gan sausas, gan var lietot dažādas eļļas, kas uzlabo slīdēšanu, pretcelulīta kosmētiku vai ķermeņa krēmu. Vajadzības gadījumā der medicīniskas ziedes ar pretsāpju, sildošu vai uzsūcošu efektu.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 3
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot
Lasīt citas ziņas

Ja uz ķermeņa ir biezs apmatojums, masējamo ādas rajonu apsedz ar plānu audumu (palagu) un masē caur to.

Pašmasāža ieteicama ne vēlāk kā stundu pirms ēšanas un ne agrāk kā 1 – 2 stundas pēc ēšanas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Svarīgākais pašmasāžas noteikums ir kustības veikt limfas tecēšanas virzienā uz tuvākajiem limfmezgliem, tomēr tos neskarot. Ķermeni nosacīti dalot divās daļās pa nabas horizontālo līniju, rumpja augšdaļā katrā ķermeņa pusē masējošajām kustībām jābūt vērstām uz padusēm, bet lejasdaļā – uz cirk­šņiem. Tas pats virziens saglabājas arī roku un kāju masāžā.

Katrreiz masāžu sāk ar glaudīšanu, un ar to arī pabeidz. Plaukstu uz ādas novieto tā, lai pirksti ir izvietoti paralēli vienā plaknē un ir cieši kopā. Vienā virzienā glauda ar plaukstas apakšpusi, otrā – ar augšpusi. Būtiski, lai tā slīd viegli un brīvi, bez sasprindzinājuma un neradot sāpes.

Berzēšanu veic krustām–šķērsām, apļveida un spirālveida kustībām ar visu delnu vai tās pamatni, kā arī īkšķu pamatni, pirkstu galiem, dūrēm, plaukstu ārpusi.

Mīcīšana atgādina… mīklas mīcīšanu! Tikai mīklas vietā ir ādas krokas.

Vibrāciju rada tricinošas kustības (klauvējieni) ar viena vai divu pirkstu spilventiņiem, plaukstu vai dūri dažādos virzienos. Pēc tam saņem ādas kroku ar pirkstiem, nedaudz paceļ un sapurina.

Masāžā glaudīšana iedarbojas uz sirds, asinsvadu un centrālo nervu sistēmu, veicina limfas teci. Berzēšanas paņēmienus visefektīvāk izmantot locītavu un saišu masāžai. Mīcīšana vislabāk iedarbojas uz muskuļiem, bet dauzīšana tos tonizē. Saspringušus muskuļus labi atslābina vibrācija un purināšana.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.