Raimonds Vējonis 0

Politiķi, kuriem bijušas veselības problēmas, iespējams, politikas izraisītas. Pašreizējais Valsts prezidents Raimonds Vējonis (Latvijas Zaļā partija). Politiskais ilgdzīvotājs, kurš ilgus gadus dažādos amatos ieņēmis ministru amatus, galvenokārt specializējoties uz savu jomu – vides jautājumiem. Pirms ievēlēšanas prezidenta amatā bija aizsardzības ministrs. R. Vējonis 18.janvārī tika nogādāts Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā, lai nodrošinātu atveseļošanos no vīrusa infekcijas. Izvērtējot Valsts prezidenta veselības stāvokli, ārsti 19.janvārī nolēma turpmāku ārstēšanu veikt Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā atbilstoši tās profilam. Prezidentam bija nepieciešams veikt papildu izmeklējumus un darbības tālākas infekcijas riska novēršanai. Mediķi konstatēja sepses infekciju, kas skāra sirds vārstuļus.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Lasīt citas ziņas

Kardiologu, kardioķirurgu un visu iesaistīto speciālistu komanda nolēma, ka galvenais ir likvidēt infekcijas avotu, lai novērstu tālāku tās izplatību, un veids, kā to izdarīt, ir sirds operācija. Šajā pašā dienā Valsts prezidentam sekmīgi tika veikta sirds operācija. Vējoņa vispārējais veselības stāvoklis pēc operācijas novērtēts kā atbilstošs operācijas apjomam, un tas stabilizējās. Prezidentam tika turpināta terapija, un 21.janvārī viņš pamodās no medikamentozā miega stāvokļa.

Vēlāk prezidents sāka jau veikt aktuālos darba pienākumus, tostarp turpināja ārstu noteikto medikamentu kursu un sākto fizioterapiju. No Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Vējonis tika izrakstīts februāra beigās un kopš tā laika sāka iziet rehabilitācijas kursu centrā “Vaivari”. Februārī raidījumam “Rīta Panorāma” prezidents atzina, ka viņa stāvoklis saasinājās pēc tam, kad pagājušā gada nogalē viņš ar paaugstinātu ķermeņa temperatūru gāja uz darbu un turpināja veikt savus amata pienākumus, nevis palika mājās un ārstējās. Raidījumā viņš aicināja klausīt ārstus, nevis slimiem iet uz darbu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.