Foto – Shutterstock.com

Dažādās grūtnieču nodarbībās piedāvājums ir atšķirīgs. Sniedziet, lūdzu, ieskatu vienā jūsu vadītā grūtnieču vingrošanas nodarbībā. 0


Viena vingrošanas nodarbība norit stundu. Pirmā ir aktīvā daļa, kad vingrojumi tiek veikti, atrodoties uz bumbām. Sākumā veicam roku un elpošanas vingrinājumus, kā arī vingrinām starpenes muskulatūru, iemācoties tos gan sasprindzināt, gan, kas it ļoti būtiski, atslābināt. To vēlams iemācīties, jo dzemdību laikā veidojas atvērums, lai sieviete spētu piedzemdēt bērniņu. Ja grūtniecības laikā mēs netrenējam šo muskuli un dzemdību laikā tam pēkšņi jāstiepjas, tad var rasties plīsumi, kā arī ir lielāks risks, ka atvērums izstiepsies nepietiekamā lielumā. Šis ir vienīgais vingrojums, ko sievietēm lūdzu darīt katru dienu, ne tikai atnākot uz nodarbību, bet arī mājās. Viņām jāpierod, kāds šis muskulis ir atbrīvotā, bet kāds sasprindzinātā stāvoklī. Šādi sieviete varēs labāk dzemdību atvēršanās periodā atslābināt starpeni un visu iegurni, tā radot brīvu ceļu, kur bērniņam virzīties.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
Ineses Supes cīņa turpinās: “Kad iznācu no ķirurga kabineta, es apraudājos, jo man gribējās iznākt kā uzvarētājai, bet tā pagaidām nesanāk”
Vai zināji, ka šie ieradumi veicina mūsos skumjas un nomāktu garastāvokli?
TESTS: Atbildi tikai uz 6 jautājumiem un mākslīgais intelekts izrēķinās tavu vecumu!
Lasīt citas ziņas

Savukārt, otrajā nodarbības daļā vingrojam uz sāniem un četrāpus. Visbeidzot ir stiepšanās, no kā sievietes nereti bīstas, jo uzskata, ka tas var apdraudēt grūtniecību. Tomēr atļauts stiept visas ķermeņa daļas, izņemot punci un vēdera taisnos muskuļus. Vingrošanas laikā nostiprinām tieši vēdera sāna muskuļus.

Grūtniecības laikā svarīgi apgūt dažādas elpošanas tehnikas, kas sievietei palīdz nomierināties un relaksēties dzemdību laikā, tā piedzīvojot dzemdības iespējami harmoniski. Kādus elpošanas vingrinājumus apgūst grūtnieču vingrošanā?

CITI ŠOBRĪD LASA

Atgūt spēkus un nomierināties starp kontrakcijām palīdz dziļā elpošana. Tā palīdz relaksēties, ātrāk atgūt spēkus un nomierināties. Izmantojot šo elpošanas tehniku, sievietei viena roka jāuzliek uz krūtīm, bet otra uz vēdera; jākontrolē, lai nekustētos krūtis. Ieelpai jābūt uz āru, izspiežot punci. Otrkārt, izelpa ir divas reizes garāka par ieelpu. Piemēram, līdz seši ir ieelpa, bet izelpa divpadsmit.

Tomēr, ja sieviete vēlas apmeklēt ne tikai ar grūtnieču vingrošanu, bet arī citas fiziskās aktivitātes, ko jūs ieteiktu?

Citas fiziskās aktivitātes ieteiktu tikai tad, ja sieviete aktīvi sportojusi arī pirms grūtniecības. Visoptimālākie varianti – soļošana, nūjošana un pastaigas. Lai topošā māmiņa pārliecinātos par slodzes atbilstību savai sagatavotībai, jāievēro viens likums – sporto un runā. Ja māmiņa fizisko aktivitāšu laikā nevar parunāt, jūtama aizdusa, tad slodze ir par lielu. Ja sieviete jūt aizdusu, tas nozīmē, ka gan viņai, gan arī mazulim sāk trūkt skābeklis. Daudzas sievietes grūtniecības laikā vēlas pievērsties peldēšanai. Arī te vēlos uzsvērt – ja pirms grūtniecības sieviete nekad iepriekš nav aktīvi peldējusi, tad to nevajadzētu darīt arī tās laikā. Tomēr, ja ir vēlme nodoties ūdens priekiem, tad ieteiktu grūtnieču vingrošanu peldbaseinā. Pirmkārt, vingrojot peldbaseinā, sieviete nejutīs svaru un vēderu, otrkārt, viņai nesāpēs mugura. Vingrot ieteiktu divas reizes nedēļā, lai slodze nebūtu par lielu. Ja māmiņa vienu reizi nedēļā vingro zālē, bet otru baseinā, tas ir ideāli – muskuļi tiek stiprināti vairāk.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.