Foto. pexels.com/Ella Olssen

Sarkanās lēcas 8

Gatavošanas laika ziņā sarkanās lēcas ir diezgan vidējas, un parasti vārīšanas laiks ir aptuveni 20–25 minūtes. Un, lai gan jūs varat izvēlēties jebkuru no vairākām lēcu krāsām (tostarp zaļo, dzelteno, brūno un melno), sarkanajai šķirnei ir maiga un nedaudz saldena garša — tieši piemērota dālam — Indijas sautējumam ar tomātiem, sīpoliem un garšvielām. (Izmēģiniet šo ingvera recepti!)

Vārītas lēcas var būt kompanjons nākamajā dienā sautētiem dārzeņiem vai kalpot kā bagātīgs šķiedrvielu piedevas ceptiem saldajiem kartupeļiem. Vai arī vienkārši atdzesējiet tās un glabājiet noslēgtā traukā 5-7 dienas.

Kā pākšaugiem, lēcām ir milzīga nozīme uz veselību. To šķiedrvielu un antioksidantu maisījums padara tās par sirds veselības draugu, un tajās ir pārsteidzoši daudz olbaltumvielu – 46 grami vienā glāzē. Uzticams avots (žāvēts).

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.