Foto – Shutterstock

3. Nepalaisties slinkumā 2

Treniņi ir jāieplāno piemērotā laikā. «Bieži tiek uzdots jautājums, kurā diennakts laikā labāk trenēties. Uzreiz pateikšu, ka vēl nav izdomāts noteikts laiks, kad labāk veicas skriešana vai basketbola spēle. Viss ir atkarīgs no bioritmiem, un katram tie ir citādi. Visizplatītākā klasifikācija ir cīruļi un pūces. Ja esat putniņš, kas agri ceļas, iespējams, jums vajag ieplānot treniņus no rītiem, bet pūcei — vakaros. Galu galā galvenais ir labi justies,» komentē fizioterapeite un deju un kustību terapeite L. Kante un piebilst, ka tomēr vissvarīgākais ir nepalaisties slinkumā: «Ja dodaties uz treniņu pēc darba, nav ieteicams iegriezties mājās, aizbildinoties ar to, ka jums ir jāatstāj somas un jāpārģērbjas. Pēc sastrēgumos pavadītā laika paēdis un redzeslokā pamanījis televizoru, visticamāk, vispār neiziesit no mājām. Savukārt agrajiem putniņiem ieteicams aizmirst par modinātāja zvana atkārtošanas periodiem — ja reiz treniņš ir ieplānots no rīta, tad nevajag gulēt pēc iespējas ilgāk, jo tā riskējat pavisam aizgulēties.»

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni 10
Lasīt citas ziņas

4. Atrast piemērotu finansiālo risinājumu

Latvijas Centrālās statistikas pārvaldes nesenais pētījums liecina, ka 48,3 % nodarbināto uz rokas saņem līdz 450 eiro mēnesī un vēl 28,6 % — no 450,01 līdz 700 eiro. Tātad 76,9 % nodarbināto iedzīvotāju Latvijā iztiek ar visai pieticīgiem līdzekļiem. «Par finansiālajiem jautājumiem nav pieņemts skaļi runāt,» stāsta Igors Klaja, «tomēr, līdzekļu trūkums var būt nopietns šķērslis sporta kluba vai pulciņa abonementa iegādei.» Linda Kante uzskata, ka pat tad, ja nav brīvu līdzekļu abonementa iegādei, bet ir vēlme sportot, vienmēr var atrast pieņemamu risinājumu.

CITI ŠOBRĪD LASA

«Sporta klubi bieži rīko akcijas, kas ļauj iegādāties abonementu ar lielu atlaidi. Piemēram, gada abonements ļauj ievērojami, dažkārt pat par pusi, samazināt sporta kluba mēneša maksu. Rīta un vakara abonementi ir lētāki nekā tie, kas ļauj ierasties jebkurā laikā. Ja tomēr neviens no šiem variantiem nav piemērots, vasara ir laiks, kad laikapstākļi ļauj par brīvu sportot stadionos, parkos un laukumos, bet profesionāli treneri regulāri rīko bezmaksas meistarklases. Bieži vasarā izstrādātais ieradums trenēties ļauj nebaidīties no sliktiem laikapstākļiem ziemā un turpināt sporta nodarbības ārā. Ja tomēr biedē sliktie laikapstākļi, var turpināt treniņus mājās, iegādājoties minimālo sporta inventāra kopumu, piemēram, pāris hanteļu, lecamauklu un vingrošanas paklāju. Lielisks mājas sporta nodarbību atbalsts ir YouTube un Instagram atrodamās videopamācības.»

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.