Sarkanās vai zaļās vīnogas – kuras izvēlēties? 0
Vai ir atšķirība starp sarkanajām un zaļajām vīnogām? Abas piedāvā līdzīgus ieguvumus veselībai. Tomēr ka sarkanās vīnogas satur nedaudz vairāk resveratrola, kas ir īpaši labvēlīgs sirds veselībai un iekaisuma mazināšanai. Zaļās vīnogas savukārt var būt nedaudz vieglākas gremošanai to zemākā skābuma dēļ. Izvēle ir atkarīga no gaumes, bet abas ir lielisks papildinājums uzturam.
Praktisks padoms: Lai maksimāli izmantotu vīnogu priekšrocības, izvēlies svaigas, bioloģiski audzētas vīnogas, kas nav apstrādātas ar pesticīdiem, un ēd tās ar mizu, jo tajā ir koncentrēts liels antioksidantu daudzums.
Kā iekļaut vīnogas uzturā?
Vīnogas ir daudzpusīgas un viegli iekļaujamas ikdienas ēdienkartē:
– Kā uzkoda: Paņem sauju vīnogu starp ēdienreizēm, lai uzturētu enerģiju un hidratāciju.
– Salātos: Pievieno vīnogas zaļo lapu salātiem kopā ar riekstiem un fetas sieru, lai iegūtu saldskābu garšu.
– Smūtijos: Sasmalcinātas vīnogas piešķir smūtijiem dabisku saldumu un atsvaidzinošu garšu.
– Saldētas: Sasaldē vīnogas karstām dienām – tās kļūst par veselīgu alternatīvu saldumiem.
Ieteikums: Dienā pietiek ar aptuveni 150–300 g vīnogu, lai veselība to sajustu, bet izvairieties no pārmērīga patēriņa, jo tās satur dabisko cukuru.








