
Piens 0
Piens ir viens no vienkāršākajiem veidiem, kā ikdienā papildināt D vitamīna rezerves organismā. Gandrīz visi piena produkti, tostarp bezlaktozes varianti, tiek bagātināti ar D vitamīnu, neatkarīgi no tauku satura. Tas nozīmē, ka pat glāze parasta piena sniedz organismam vērtīgu vitamīna devu, vienlaikus nodrošinot kalciju un citus minerālus, kas nepieciešami kaulu stiprumam un vispārējai veselībai.
Pienu var dzert tīru, pievienot brokastu pārslām vai kokteiļiem, izmantot cepšanā un gatavošanā, tādējādi viegli iekļaujot uzturā regulāru D vitamīna devu. Tas ir praktisks un efektīvs veids, kā uzturā dabīgā ceļā papildināt vitamīna rezerves, īpaši cilvēkiem, kuri neēd zivis vai citus tradicionālos D vitamīna avotus.