Publicitātes foto

Neturēt ūdeni siltumā, lai nevairojas aļģes 0


Lai būtu pavisam drošs, lietojot pudelēs pildītu ūdeni, aicinu ievērot dažas primāras lietas – ja pēc atvēršanas ūdens pudeli ilgstoši uzglabā, turklāt, pārāk siltā temperatūrā, tajā var savairoties aļģes, tāpēc karstā laikā nevajadzētu glabāt ūdeni saules staros. Jāņem vērā, ka, padzeroties no pudeles vismaz vienu reizi, mūsu siekalās esošie mikroorganismi iekļūst pudelē, un siltā laikā tie savairojas krietni ātrāk. Turklāt, nav taču patīkami dzert saulē sakarsušu ūdeni, tāpēc uzglabāsim to piemērotos apstākļos.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 11
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai 46
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā 144
Lasīt citas ziņas

Kancerogēnus rada stress, nevis ūdens vai pārtika

Tas, ka mēs raizējamies par savu veselību un iespējamām apkārtējās vides ietekmēm, ir apsveicami, taču jāņem vērā, ka dažādas ietekmes nāk ne tikai no dzeramā ūdens – ir virkne vielu, kuras uzņemam ar pārtiku, lietojot medikamentus, dzīvesveida ietekmes u.c. Lai ko arī neapgalvotu dažādi informācijas avoti, viens no būtiskākajiem vēža izcelsmes avotiem nav nedz dzeramais ūdens, nedz pārtika, bet gan stress – sociālais un psiholoģiskais. Stresa situācijas ir daudz nopietnāks kancerogēno šūnu veidošanās riska faktors, nekā tas, ko mēs varētu dēvēt par ķīmisko vielu ietekmi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Apgalvojums par bisfenolu neapstrīdamu kaitīgumu ir kļūdains

Kā jau minēju, galvenais, kas jāņem vērā, ir vielas daudzums, ko fiziski cilvēks vispār spēj uzņemt. Nesen aktualizējās arī jautājums par antibiotiku iespējamo klātbūtni krāna ūdenī, tika uzsvērts, ka tas var izraisīt toleranci pret antibiotikām u.tml. Taču tas antibiotiku daudzums, kas tika konstatēts krāna ūdenī, ir nenozīmīgs, salīdzinot ar daudzumu, ko uzņemam, piemēram, ēdot gaļu. Arī apgalvojums par bisfenolu neapstrīdamu kaitīgumu ir kļūdains.

Briesmas ir būtiski pārspīlētas

Ir saprotams, ka cilvēkus satrauc vides un pārtikas kvalitāte, tas ir ļoti pareizi. Sabiedrības aktivitāte par jebkuru jautājumu ir tikai apsveicama, taču šajā gadījumā jāsaka, ka briesmas, ko rada bisfenola klātbūtne ūdenī, ir būtiski pārspēlētas. Jāņem vērā, ka vielas kancerogēnie efekti ir pierādīti tikai modeļa dzīvniekiem, turklāt, strādājot ar tādām vielas koncentrācijām, ko cilvēks nevar uzņemt ar ūdeni. Reālā ūdenī tādas vielas koncentrācijas nav iedomājamas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.