Foto: Dionisvera/SHUTTERSTOCK

Panēti un glazēti rieksti 0

Rieksti, kas pārklāti ar apetītlīgu, kraukšķīgu garoziņu, veikalu plauktos izskatās ļoti pievilcīgi. Tomēr šis pievilcīgais izskats bieži tiek panākts ar  metodēm, kas ievērojami samazina to dabisko labumu.

Parasti panēti rieksti tiek apcepti fritē vai cepti, pievienojot papildu sastāvdaļas, piemēram, cukuru un miltus, kas veselīgo uzkodu pārvērš par potenciālu  kaitējuma avotu veselībai.

Riekstu fritēšana ievērojami palielina piesātināto tauku saturu. Šie tauki, pārmērīgi lietojot, veicina tā sauktā “sliktā” holesterīna (zema blīvuma lipoproteīnu) līmeņa paaugstināšanos asinīs. Tas, savukārt, palielina sirds un asinsvadu slimību, tostarp aterosklerozes un koronārās sirds slimības, risku.

Miltu un cukura pievienošana strauji palielina produkta kopējo kaloriju daudzumu.

Tas, kam vajadzētu būt barojošai uzkodai, bagātai ar mikroelementiem, pārvēršas par “tukšu” kaloriju avotu, kas veicina liekā svara pieaugumu un negatīvi ietekmē vielmaiņu.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.