Foto: Freepik.com

Alkohols 22

Medus un alkohola kombinācija var būt īpaši riskanta, jo cukurs medū var pastiprināt dehidratācijas efektu, ko rada alkohols. Tas ne tikai pasliktina paģiru simptomus, piemēram, galvassāpes un nogurumu, bet var arī traucēt cukura līmeņa regulāciju asinīs. Turklāt šāda kombinācija liek aknām strādāt intensīvāk, lai pārstrādātu gan alkoholu, gan cukurus, kas ilgtermiņā var ietekmēt to veselību.

Produkti, kas labi sader ar medu

Lai izmantotu medus labvēlīgās īpašības, to labāk kombinēt ar drošiem un veselīgiem produktiem:

Citrons – palīdz nomierināt kaklu, uzlabo imunitāti un piešķir svaigu skābuma garšu dzērieniem.

Ingvers – atbalsta gremošanu, samazina iekaisumu un palīdz cīnīties ar nelielām saaukstēšanās pazīmēm.

Kanēlis – satur antioksidantus, palīdz stabilizēt cukura līmeni asinīs un uzlabo garastāvokli.

Rieksti – sniedz veselīgos taukus, olbaltumvielas un dabiski saldinošu garšu, kas labi papildina medu.

Kurkuma – piedāvā pretiekaisuma un gremošanas atbalsta īpašības, kā arī lieliski papildina dažādas receptes.

Izmantojot medu pareizi un apvienojot ar piemērotiem produktiem, iespējams iegūt maksimālu labumu veselībai, vienlaikus izvairoties no nevēlamām blaknēm un gremošanas problēmām. Tā vietā, lai medu lietotu pie visām iespējām kombinācijām, vērts izvēlēties gudri – tas ne tikai saglabā tā dabīgās īpašības, bet arī ļauj izbaudīt saldumu un enerģiju bez nevēlamām sekām.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.