
Ātri pagatavojamās nūdeles un sojas mērce 0
Ātri pagatavojamās nūdeles ir ātri pagatavojamas, taču tās pašas par sevi parasti satur daudz nātrija un piedevas, kas palielina sāls daudzumu ēdienā. Kad pievieno sojas mērci, kopējais nātrija daudzums vēl vairāk palielinās, un ilgstoši tas var negatīvi ietekmēt asinsspiedienu, nieru darbību un vispārējo veselību.
Turklāt šī kombinācija var būt grūti sagremojama, jo nūdeles ir bagātas ar cieti un sojas mērce – ar sāli un dažādiem konservantiem. Lai ēdiens būtu veselīgāks, ieteicams izmantot zema nātrija sojas mērci vai pievienot to ļoti maz. Tāpat nūdelēm var pievienot svaigus dārzeņus, olbaltumvielas, piemēram, olu vai vistu, lai ēdiens būtu barojošs, vienlaikus saglabājot sāls daudzumu saprātīgā līmenī.