Foto no Anitas Baumanes privātā arhīva

“No olas nevajag baidīties, olu drīkst ēst!” Uztura speciālistes padomi Lieldienu olu ēdājiem 0

Ir pienākušas Lieldienas, un, kā jau ierasts, neatņemama svētku sastāvdaļa ir olas. Vai jāievēro kādi ierobežojumi, kas saistīti ar olu ēšanu? Vai olu var ēst, ja tās baltumā iesūkusies olu krāsa? Portāls LA.LV sazinājās ar Anitu Baumani, sertificētu uztura speciālisti “Veselības centru apvienībā” un sertificētu sporta speciālisti Siguldas Sporta centrā, lai noskaidrotu atbildes uz šiem un citiem jautājumiem.

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Krievijā masveidā atceļ tradicionālās 9. maija parādes. Kas pēkšņi noticis?
Lasīt citas ziņas

Vai ir kādi ierobežojumi, kas attiecas uz olu ēšanu? 

Jāatceras, ka olas dzeltenumā ir holesterīns, savukārt olbaltums ir pilnvērtīgs olbaltumvielu avots. Ievērojot mērenību, olas ir droši iekļaujamas ikdienas uzturā – vidēji no 7 līdz 10 olām nedēļā. Tās ieteicams ēst kopā ar dārzeņiem, jo tādējādi  uzņemam šķiedrvielas, kuras atbild par regulāru vēdera izeju, palīdz kontrolēt holesterīnu un cukura līmeni asinīs. Arī rudzu vai tumšā maize ir laba izvēle, ko ēst kopā ar olām.

SAISTĪTIE RAKSTI