Foto. pexels-roman-odintsov

Kādas ir prebiotiku lietošanas priekšrocības? 0

Interesanti, ka prebiotikas un probiotikas bieži tiek pētītas kopā. Tas apgrūtina noteikt atšķirības starp abām, jo ​​tās darbojas sinerģiski. Tomēr pētījumi liecina, ka prebiotikām ir vairākas iespaidīgas priekšrocības.

Nonākot zarnās, tās palielina īsās ķēdes taukskābju (SCFA) ražošanu. Šīs vielas ietekmē zarnu sieniņas, imūnsistēmu un mazina iekaisumu riskus, nodrošinot ilgtermiņa zarnu veselību.

Prebiotikas arī uzlabo fēču konsistenci un regularitāti. Turklāt dažas prebiotikas, piemēram, auzu beta-glikāns, palīdz pazemināt holesterīna līmeni.

Prebiotikas ir pamats, jo tās uzlabo esošās mikrobiotas veselību. Gandrīz ikviens var gūt labumu no pakāpeniskas prebiotiku daudzuma palielināšanas uzturā, īpaši apvienojumā ar atbilstošu hidratāciju, stresa pārvaldību un regulārām fiziskām aktivitātēm, vēsta izdevums.

Labākais veids, kā uzņemt prebiotiķus, ir ēst dažādus augu valsts pārtikas produktus – daži no bagātākajiem avotiem ir ķiploki, puravi, sīpoli, topinambūri, sparģeļi un klijas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.