Foto. pexels.com

4. Konservētas jūras veltes 0

Konservēts tunzivis vai lasis ir ērta un veselīga izvēle steidzīgām pusdienām. Jūras veltes dabiski satur nātriju, bet konservos bieži pievieno sāli, lai pagarinātu glabāšanas laiku. Viena kārba var saturēt 400–600 mg nātrija.

Tomēr uztura speciālisti Pinkusa uzsver, ka, tā kā vairums cilvēku nepatērē ieteicamos 225–340 gramus jūras velšu nedēļā, zivju uzturvielu ieguvumi, piemēram, pretiekaisuma omega-3 taukskābes un olbaltumvielas, atsver nātrija saturu.

Izvairieties no papildu sāls pievienošanas, gatavojot tunča salātus, un kombinējiet konservētas zivis ar svaigiem, mazāk sāļiem produktiem, lai uzturētu līdzsvaru.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.