Foto – Shutterstock

Veidojas šī nepareizā saikne: Es ciešu – es mīlu. Mīlestība – ciešanas. Man žēl sevis, jo es ciešu. Lūk, īsts neirotiķis ir izveidojies. 39


Bet mīlestība ir pozitīvo emociju pieplūdums un nekas cits. Tā ir laime, prieks. Tai nav negatīvās puses, nav upurēšanās, nav padevības.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Kura slavenība ir dzimusi tavā zodiaka zīmē: noskaidro, kā tu vari iekarot slavu
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
RAKSTA REDAKTORS
Linda Tunte: 15.maijam ir jābūt brīvdienai – tā ir daudz svarīgāka diena par daudzām citām 46
Lasīt citas ziņas

Piezīme: pašā attiecību iesākumā vīrietis uzvedas ļoti labi. Viņam vajag iepatikties un viņš cenšas. Viņš uzvedas ļoti taktiski, pieklājīgi, aplido. Bet vēlāk, kad viņš sajūt, ka sieviete uzvedas kā upuris… Atgriezīsimies pie stāsta par nepiezvanīšanu: viņš nezvana, kaut gan bija solīts. Viņa raksta SMS, jautā, kas noticis, kur viņš pazudis. Un viņš jūt, ka viņa neapvainojas, neuzskata tādu rīcību par nepieņemamu. Tas ir – pret viņu tā VAR izturēties. Viņš pārstāj uzskatīt viņu par vērtību, cienīt, pārstāj domāt par viņu kā sievieti, ar kuru gribētos veidot kopīgu nākotni. Tas viņai rada jaunu ciešanu vilni: viņš jānotur. Sieviete jūt vīrieša atsalšanu, pašapziņa katastrofāli samazinās un viņa sāk domāt, ka nav pietiekami laba, mēģina vairāk viņam iepatikties. Un viss aiziet pa apli.

Vai ir iespējams pārraut šo apburto loku? Protams. Precīzāk, tajā var neiekļūt. Un metode ir ļoti vienkārša: tiklīdz jūti, ka tev nepatīk, kā vīrietis uzvedas, kā runā, kā izturas pret tevi, tev tas ir jāapzinās un jāatzīst: tā ir taisnība. Tev neizlikās, to nevajag norakstīt uz viņa nogurumu vai kādiem citiem ārējiem apstākļiem. Un, otrkārt, tev jāpasaka viņam, ka tāda uzvedība tev nepatīk. Jāpasaka vienu reizi. Ja kas tamlīdzīgs atkārtojas – viss, attiecības nekavējoties jāpārtrauc. Es aicinu pievērst tam uzmanību: nekādu atkārtotu sarunu. Nekādu “Nu es taču tev lūdzu!” Viss, ja viņš no pirmās reizes nesaprata, ka pret tevi tā nevar izturēties, vai, visticamāk, neuzskatīja par vajadzīgu pievērst uzmanību taviem vārdiem, šīs attiecības tev nekad nebūs komfortablas. Tās būs toksiskas. Nav pat svarīgi, vai tu ieņemsi upura vai mātes, kura nolēmusi pāraudzināt zēnu un iemācīt viņam labas manieres, lomu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Viss ir vienkārši: viņš ir tāds, kāds ir. Un tu esi tāda, kāda esi. Jums vai nu kopā ir labi, vai jāšķiras. Turklāt labāk vēl pirms esat paņēmuši kopīgu mājokļa kredītu un dzemdējuši trīs bērnus.

Autors: psihologs Mihails Labkovskis

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.