Foto: Freepik.com

Žāvēti augļi 0

Žāvēti augļi bieži vien tiek uzskatīti par veselīgu uzkodu, taču tie satur ļoti koncentrētu cukura daudzumu. Turklāt, tie ir lipīgi, tāpēc tie viegli pielīp pie zobiem un ilgstoši arī uz tiem paliek. Tas palielina kariesa risku, jo baktērijas izmanto cukuru kā barību, ražojot skābes, kas bojā zobu emalju. Nereti arī žāvētie augļi tiek apstrādāti ar citronskābi vai askorīnskābi, kas vēl vairāk padara mutes dobumu skābu un veicina emaljas nodilumu. Lai samazinātu kaitējumu, pēc žāvēto augļu ēšanas ieteicams izskalot muti ar ūdeni.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.