
Lēcas 9
Lēcas ir vēl viens lielisks pākšaugu veids, kas ir bagāts ar uzturvielām. Viena porcija vārītu lēcu satur aptuveni 9 gramus olbaltumvielu un ļoti maz tauku. Līdzīgi kā pupiņas, lēcas ir arī lielisks šķiedrvielu avots, kas veicina labu gremošanu un palīdz kontrolēt apetīti.
Pētījumi liecina, ka regulārs lēcu patēriņš uzturā var palīdzēt samazināt risku saslimt ar sirds slimībām, diabētu un dažiem vēža veidiem. Lēcas ir arī labs dzelzs, folāta un citu būtisku vitamīnu un minerālvielu avots.
Lēcas ir ļoti viegli iekļaut ikdienas uzturā. Tās var izmantot, lai pagatavotu garšīgus salātus, zupas, sautējumus vai pievienot tās graudaugiem.