Iekļauj uzturā rūgtos augus un tējas 0
Rūgtie augi un tējas ir viens no vērtīgākajiem palīgiem gremošanas sistēmas atbalstam. Tie stimulē kuņģa darbību, palielina žults un aizkuņģa dziedzera enzīmu izdalīšanos, kas palīdz ēdienam ātrāk un efektīvāk pārstrādāties. Tā rezultātā barības vielas tiek labāk uzsūktas, bet vēders nejūt diskomforta vai smaguma sajūtu.
Piemēram, rūgtās augu tinktūras vai pilieni, ko lieto pirms vai ēdienreizes laikā, veicina dabisku gremošanas procesu. Tie palīdz arī novērst uzpūšanos pēc īpaši bagātīgām vai taukainām maltītēm. Regulāri lietojot rūgtos augus, var samazināt arī vēlmi pēc saldumiem vai uzkodām, jo rūgtie augi veicina sāta sajūtu un palīdz saglabāt līdzsvarotu ēšanas paradumu.
Visbiežāk lietotie rūgtie augi ir Rudzupuķes, māteres un baldriāna saknes – palīdz mazināt gremošanas traucējumus un atslābina zarnu muskuļus. Kumelītes un fenheļa augi – īpaši noderīgi, lai mazinātu vēdera krampjus un gāzes.
Zāļu tējas, kurās apvienoti vairāki rūgtie augi, ir īpaši efektīvas. Tās var lietot gan pēc ēdienreizēm, gan starp tām, lai mazinātu gāzu uzkrāšanos. Tējas lietošana ir vienkāršs un dabīgs veids, kā regulēt gremošanu, īpaši vakaros vai dienās, kad vēders ir jutīgāks.




