Ēd lēnām un košļā kārtīgi 0
Ātra ēšana ir viens no biežākajiem iemesliem, kāpēc vēderā uzkrājas gāzes un rodas uzpūšanās. Kad mēs ēdam steigā, norijam vairāk gaisa, kas vēlāk paliek kuņģī un zarnās, radot spiedienu un diskomfortu. Turklāt, ātra ēšana bieži nozīmē, ka ēdiens netiek pietiekami sasmalcināts, tāpēc kuņģim un zarnām jāstrādā daudz vairāk, lai to pārstrādātu. Lēna ēšana un rūpīga košļāšana palīdz barībai vieglāk sagremoties un ļauj organisma fermentiem strādāt efektīvāk.
Lēna ēšana ne tikai palīdz vēderam, bet arī veicina apzinātāku ēšanas paradumu veidošanos. Tas samazina vēlmi pēc uzkodām starp ēdienreizēm, palīdz kontrolēt porciju lielumu un padara ēdienreizes patīkamākas. Mazāk gāzu, vieglāks vēders un mierīgāka pašsajūta – šie ir ieguvumi, ko sniedz vienkāršs ieradums ēst lēnām un košļāt kārtīgi.




