Foto: Pexels.com

Pārstrādātas gaļas izstrādājumi 0

Būtners norāda, ka pārstrādāta gaļa, piemēram, šķiņķis, bekons, žāvēta gaļa un dažāda veida desas ar zemu gaļas sastāvu, ir cieši saistīti ar vēža risku. Pārstrādātās gaļas sastāvā esošie trīs ķīmiskie savienojumi – hemoglobīns, nitrāti un heterocikliskie amīni – ir saistīti ar palielinātu resnās zarnas vēža risku. Šie ķīmiskie savienojumi gan dabiski atrodas gaļā, gan tiek pievienoti tās pārstrādes laikā.

Laika gaitā šie ķīmiskie savienojumi var pakāpeniski bojāt zarnu šūnas, un uzkrātais kaitējums var palielināt vēža attīstības risku. Samazinot pārstrādātas gaļas patēriņu un izvēloties veselīgākas alternatīvas, piemēram, vistas, tītara gaļu, olas vai augu valsts olbaltumvielas, jūs varat ievērojami samazināt veselības riskus, saglabājot sabalansētu uzturu.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.