Islandes ķērpis 2

Staigājot pa priežu mežu gaileņu medībās, varam ievākt vēl kādu vērtīgu augu – Islandes ķērpi. To nevar sajaukt ar citiem ķērpjiem, jo Islandes ķērpja lapoņi ir lieli un plati. Ķērpji aug ļoti ilgi, tāpēc rīkosimies uzmanīgi un nepostīsim tos! Rūgtā Islandes ķērpja tēja ļoti labi palīdz pret klepu, kā arī stiprina imunitāti, it kā sapurina organismu, ļaujot tam tikt galā ar visām kaitēm. Islandes ķērpja tēju pārdod aptiekās, taču kamdēļ tērēties, ja mums ir pašiem sava zaļā aptieka?

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
Lasīt citas ziņas

Ārstniecības augu enerģijas lādiņš. Uzskata, ka Jāņu vakarā vāktie ārstniecības augi esot visvērtīgākie. Tam var piekrist, taču ne visi zied šajā laikā. Piemēram, gaiļbiksītes jau pārziedējušas, bet asinszāle un ugunspuķe uzplauks jūlijā. Ko nu darīsim? Nav vērts uztraukties par pareizajām vai nepareizajām dienām, ārstniecības augi jāvāc to ziedēšanas laikā saulainā dienā.

Pastāv versija, ka daba pati cenšas mums palīdzēt, tāpēc veselībai nepieciešamie augi atrodami turpat pie mājas. Augi neprot runāt, taču varbūt mēs varam būt gudrāki un saprast to vēstījumu? Ja dārzā ieviešas kāda jauna nezāle, piemēram, kosa, gārsa, nātre, sunīši vai vībotne, ir vērts padomāt – varbūt tā ir dabas klusējoša palīdzība mūsu vainām?


SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.