Foto: SHUTTERSTOCK

Jun jeb džūns 2

Jun ir pazīstams dzēriens Ķīnas un Tibetas kultūrā tūkstošiem gadu, un tikai nesen ir ienācis Rietumu popkultūrā kā neapšaubāmi veselīgākā kombučas versija.

Jun ir kā kombučas radinieks, tās mīļotāji tautā to devē par “kombučas šampanieti”. Atšķirībā no tradicionālās kombučas, ko gatavo ar melno tēju un cukuru, Jun gatavo ar zaļo tēju un neapstrādātu medu. Atšķirībā no kombučas Jun ir maigāka garš un zemāka skābuma pakāpe, tādēļ tas ir piemērotāks cilvēkiem ar jutīgu gremošanas sistēmu.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.