
Pārtikas paradumu pārmaiņas 0
“Briti sevi uzskata par atvērtiem jauniem kulinārijas virzieniem un pasaules garšām, taču pret dažiem ēdieniem viņi joprojām ir pārsteidzoši aizspriedumaini. Tieši tas ir viens no lielākajiem šķēršļiem jaunu garšu atklāšanā,” norāda restorāna vadītājs Freds Sirieiks.
Aptauja veikta neilgi pēc cita pētījuma, kurā secināts, ka vairākiem leģendāriem britu ēdieniem tuvāko piecu gadu laikā var draudēt pilnīga izzušana.
To vidū ir arī leģendārais ganu pīrāgs (shepherd’s pie) – 18. gadsimta beigās Anglijas ziemeļos un Īrijā radies ēdiens no maltās gaļas (parasti jēra vai aitas) ar dārzeņiem, kas pārklāts ar apceptu kartupeļu biezeni.
Lai gan pētnieki neplāno iejaukties jauniešu ēšanas paradumos, viņi uzsver – kulinārijas tradīcijas ir būtiska tautas vēstures un kultūras sastāvdaļa, ko ir vērts saglabāt nākamajām paaudzēm.