
Slepenās briesmas, par kurām jāzina 0
Tomēr marinējumi nav tikai veselības eliksīrs. Pārāk liels sāls daudzums var radīt nopietnas problēmas.
Paaugstināts asinsspiediens.
Nātrijs, kas atrodams marinētos dārzeņos, veicina asinsspiediena paaugstināšanos, kas ilgtermiņā palielina sirds un asinsvadu slimību, infarkta un insulta risku. Cilvēkiem ar jau esošu hipertensiju marinējumi jālieto īpaši uzmanīgi.
Slodze nierēm un aknām.
Jo vairāk ēdam marinējumus, jo vairāk organisms strādā, lai izvadītu lieko sāli, radot papildu slodzi aknām un nierēm. Cilvēkiem ar hroniskām nieru vai aknu slimībām pārmērīga sāls lietošana var būt bīstama.
K
uņģa veselības apdraudējums
Diēta ar augstu sāls saturu var bojāt kuņģa gļotādu. Kombinācijā ar helikobaktērijām tas palielina kuņģa vēža risku.
Kaulu vājināšana.
Nātrijs veicina kalcija izskalošanos no kauliem. Ja diētā trūkst kalcija, pārmērīga sāls lietošana var padarīt kaulus trauslus un palielināt lūzumu un osteoporozes risku.