Peldēt sālsūdenī 0

“Epsomas sāls ir magnija sulfāts, tā sastāvā ir arī sērs, kas atindē organismu,” paskaidro Kristīne Jansone. Viņas uzņēmumā iespējams baudīt floutingu – procedūru vai drīzāk meditācijas veidu, kura laikā cilvēks uz muguras guļ ar Epsomas sāli piesātinātā ūdenī. “Tāpēc ir divējāda iedarbība – organisms uzsūc magniju un vienlaikus tiek attīrīts ar sēru. Magnijs, atslābinot un atjaunojot muskuļus, iedarbojas uz saspringtajiem plecu daļas muskuļiem. Ja plecos ir muskuļu spazmas, tās rada asinscirkulācijas traucējumus. Nospiesto asinsvadu dēļ bieži rodas galvassāpes. Epsomas sālim iedarbojoties, uzlabojas asinscirkulācija un iestājas labsajūta. Atbrīvojot plecu muskuļus, drīz var pāriet pat ilgstošas galvassāpes, pret kurām nav līdzējušas tabletes. Procedūra ieteicama arī veģetatīvās distonijas gadījumā. Var teikt, ka veģetatīvā distonija ir stāvoklis, pie kura novedusi dzīve, – organisms raida signālus, ka ikdienā kaut ko darām nepareizi. Katrā ziņā tad jāsniedz savam organismam atpūta.”

Reklāma
Reklāma
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
Lasīt citas ziņas

Kristīne Jansone stāsta, ka skaistumkopšanā Epsomas sāli izmanto kosmētiskajos līdzekļos problemātiskas sejas ādas kopšanai, arī aknes gadījumā. Katru vakaru kopā ar attīrošo pieniņu sāli uzklāj uz sejas – sērs uzlabos un attīrīs ādu. “Skrubim parasti ir pievienots nātrija hlorīds – jūras vai tā sauktais vārāmais sāls, kas kaira. Epsomas sāls nav parastais sāls, medicīnā to izmanto arī psoriāzes ārstēšanai, līdz ar to mums ir klienti, kuriem ir šī slimība. Viņi atzīst, ka pēc peldes vairs nav niezes un ādas stāvoklis uzlabojas.”

Vēl Epsomas sāli lieto iekšķīgi kā katartisko līdzekli organisma attīrīšanai. “Daži cilvēki to izmanto kursa veidā divas reizes gadā, bet pirms tam jākonsultējas ar ārstu. Iekšķīgi Epsomas sāli nedrīkst lietot ilgstoši,” uzsver speciāliste.

CITI ŠOBRĪD LASA

Runājot par floutingu vai Epsomas sāls vannām, Kristīne Jansone spriež – nav nepieciešams zināt, cik daudz magnija uzņemsim caur ādu, jo “organisms ir gudrs, paņems tik magnija, cik vajag, tik, cik tam trūkst”. Magniju iespējams pārdozēt, lietojot iekšķīgi dažādus preparātus, tāpēc norādītās devas jāievēro. Peldēm vannā nepieciešams 200 gramu sāls, un ūdenī jāpavada 15–20 minūtes. Vēl var baudīt kāju peldes, ūdenim bļodā pievienojot divas ēdamkarotes sāls. “Varbūt tas nebūs tik ātri kā vannā, bet magnijs vienalga uzsūksies.” Regulāri lietojot, rezultāts neizpaliks. Masieriem vai frizieriem, kam ir saspringti roku muskuļi, jāmērcē tās. Ādas tīrīšanai dušā vai pirtī uz mitra ķermeņa var uzklāt Epsomas sāli, jo kristāli izšķīstot iesūksies ādā.

“Esmu novērojusi, ka, divu mēnešu laikā četras reizes apmeklējot floutingu, izteikti uzlabojas nervu, fiziskais un emocionālais līmenis. Magnija deficīts ir likvidēts jau pēc pirmā seansa. Cilvēkiem, kam ir aktīvs dzīvesveids un ikdienas stress, magnijs regulāri samazinās, tāpēc tā rezerves jāpapildina regulāri.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.