Foto: Unsplash

6. Grauzdētu riekstu aromāts 0


Grauzdētu riekstu smarža rodas, sildot to dabīgās eļļas un olbaltumvielas, kuras termiskās apstrādes laikā veido simtiem gaistošu savienojumu — tostarp Maijarda reakcijas produktus, kas piešķir riekstiem bagātīgo, silto un pilnīgo aromātu. Šī smarža stimulē ožas receptorus un signalizē smadzenēm par uzturvielām bagātu pārtiku — īpaši augstu tauku, proteīnu un mikroelementu saturu. Riekstu smarža bieži asociējas arī ar svētkiem vai īpašiem notikumiem, kas var pastiprināt tās psiholoģisko ietekmi uz apetīti.

Sagatavots pēc ārvalstu preses materiāliem.

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.