Foto: Shutterstock.com

Viss seksuālais ietekmē, arī tas, ko otrs nezina 13

Seksuāli atkarīgas personas attaisno savu rīcību un apsūdz citus radušajās problēmās. Parasti viņi noliedz problēmas esamību un attaisno savas darbības. Seksuālā atkarība tāpat ir saistīta ar risku – seksuāli atkarīga cilvēka darbības bieži vien rada negatīvas un bīstamas sekas. Tiek izpostītas attiecības, ietekmēta profesionālā un sociālā dzīve, kā arī tiek riskēts ar emocionālu un fizisku ievainošanu.

Reklāma
Reklāma
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ
Ķīna un Turcija sagādā Krievijai nepatīkamu “pārsteigumu” 34
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni
Lasīt citas ziņas

Ja starp jums un jūsu partneri ir konflikts dēļ jūsu seksuālās atkarības un tas nav atrisināts, jūs riskējat savu partneri zaudēt. Viņa, iespējams, pārdzīvo vēl vairāk, nekā jums šķiet. Pat tad, ja viņa ir ļoti nikna, viņa noteikti ir vēl niknāka, nekā jums liekas.

Attiecībās viss, ko jūs darāt seksuāli, ietekmē jūsu partneri, pat tad, ja viņa nezina, ko jūs darāt. Dzīvojot dubultu dzīvi, jums jādzīvo pastāvīgā stresā, melos un bailēs tikt pieķertam. Jūsu dubultā dzīve ietekmē jūsu un jūsu partneres savstarpējās attiecības. Jums ir jāslēpj jebkādas jūtas, kas jūsu partnerei ļautu saprast, kas notiek. Jūs attālināties no komunikācijas ar savu partneri, lai pasargātu piekļuvi savas atkarības objektam. Jūs mākslīgi norobežojaties no savas partneres par labu atkarībai – jūs kaitina jūsu partneres klātbūtne, viņas domas, sarunas ar viņu jūs apgrūtina, jo tās novirza jūsu domas no jūsu atkarības mērķa, arī emocionāli jūs attālināties šī paša iemesla dēļ, un tas noved pie tā, ka jūsu attiecības tiek izpostītas un jūs nokļūstat savas atkarības gūstā.

CITI ŠOBRĪD LASA
Lai noslēptu savu atkarību, jūs izdomājat arvien jaunus melus, reizēm pat visnežēlīgākos pret jūsu partneri, jūs dzīvojat savu melu pasaulē un partnere jums sāk kļūt par traucēkli savas atkarības realizēšanā. Ja jums uzdod jautājumus, jūs kļūstat agresīvs un par katru cenu ar dažādiem manipulācijas paņēmieniem un meliem attaisnosiet sevi un, kas bēdīgi, – apsūdzēsit savu partneri, kura šajā nožēlojamā situācijā ne pie kā nav vainīga. Ieslēdzas atkarības aizsargmehānisms, un jūs bēgat no savas partneres, slēpjaties, melojat, nododat, pat nīstat, jo viņa jums “traucē” brīvi realizēt savu atkarību. Jūs melojat arī pats sev, teikdams, ka “tas ir tikai sekss, tā dara visi, tā ir mana seksualitāte” u.tml. Jūsu partnerei nesāp “jūsu sekss”, bet gan nodevība.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.